maanantai 1. heinäkuuta 2013

Lasi ja hopea veivät tekstiilisuunnittelijan

"Etsin nyt uusia tuulia, olen tehnyt niin pitkään lasista koruja", miettii lasi- ja hopeatöistään tunnettu Teija Marjamaa.

Tekstiilisuunnittelijan koulutuksen saanut taitaja on opetellut lasin ja hopean käsittelyn käytännön kautta. ”Tekstiilisuunnittelijan töitä en ole tehnyt päivääkään”, hän naurahtaa.

Teija Marjamaa hinnoittelee tuotteitaan ennen jokiå designin avautumista. 

Tekstiilialan koulutuksesta on kuitenkin ollut apua. Hän on muun muassa hyödyntänyt kankaanpainannan tekniikkaa lasitöissä.

Alihankkijana Teija Marjamaan Duart-yritys on toteuttanut isoja lyijy- ja muita lasitöitä julkisiin tiloihin Suomessa ja Venäjällä. Yrityksen valikoimiin kuuluvat myös valaisimet ja liikelahjat.

Tuotteiden suunnittelu on lähinnä Teijan sydäntä. ”Suunnitelmien tuotteistaminen on pullonkaula”, hän myöntää.

Lasiriipuksissa hehkuvat kesän värit. 

Varastossa odottaa nyt pino vanhoja ikkunanpokia, joihin hän aikoo hiekkapuhaltaa kuvioita. Sisustustarrat ovat myös idearikkaan tekijän mielessä.

Syksyllä Teijan lasinkäsittelytaidoista pääsee osalliseksi Klaukkalan kansalaisopistossa, jossa hän opettaa tiffanytekniikkaa. Duartin tuotteisiin kuuluvat myös koruntekokurssit, joita hän ohjaa esimerkiksi yritysten virkistyspäivillä. Niissä osanottajat tekevät itselleen koruja ja oppivat muutaman tekniikan.

Teksti ja kuva: Leena Kultanen

http://www.teijamarjamaa.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti