torstai 11. heinäkuuta 2013

Jaana meni saunaan

Harmaa froteehattu keikkuu, kun Jaana Pajuniemi ripustaa uuden Saunan raikas -tuotesarjansa tyynyjä jokiå designin eteen. Ne laajentavat pyöreistä muodoistaan tunnettua Nastatuotteen kuosiperhettä.

NASTATUOTE Jaana Pajuniemi-design syntyi 2006 Jaana Pajuniemen valmistuttua Taideteollisesta korkeakoulusta.

”Tein lopputyönäni kuosikirjan, johon suunnittelin valmiiksi nostalgisia kuoseja”, Jaana kertoo. Niistä sai alkunsa oma yritys.

Suunnittelun taustana oli 50 ihmiselle tehty kysely, jonka vastauksista ja hänen omista ideoistaan syntyivät Nastatuotteen kuosit.

Saunan raikas -tyynyjen harmaa toistuu Jaanan saunahatussa.

Laadukas ja kestävä tuote
on kuin ystävä, jonka luo palata


”Kirkkaat värit, pyöreät muodot, jotka erottuvat selkeästi pohjasta ja toistuvat säännöllisesti”, Jaana kuvaa kuosiensa muotokieltä.

Hänen tavoitteenaan on tehdä tuotteita, joista tulee ystävä, jonka luo palata. Ne ovat pitkäikäisiä ja laadukkaita.

”Ompelen kaikki tuotteeni itse”, hän kertoo.

Värimaailmaa hallitsivat aluksi tummanpunainen ja ruskea, jotka kuitenkin saivat pian seuraa raikkaista limen, turkoosin ja pinkin sävyistä.

Harmaa ja musta ovat klassikkoja, jotka aina löytävät omat ihmisensä.

Raikkaasti saunaan


Saunan raikas on uusi tuotelinja. Siihen kuuluvissa pyyhkeissä ja saunatyynyissä töröttävät terävät koiranputket, lupiinit ja karviaiset.

Saunatuoteperheeseen kuuluu myös froteinen saunahattu. "Hatun voi kastella kylmällä vedellä ja löylyistä voi nauttia näin raikkaammin ja pidempään”, Jaana neuvoo.

Nastatuote, Saunan raikas -pyyhe
Saunan raikas -pyyhkeet tuovat kesän saunaan.


Unelma kaupasta toteutui

Ajatus omasta kaupasta on itänyt jo pitkään. Haave toteutui keväällä, kun aiemmin kirpputorina ollut myymälätila vapautui ja seitsemän naisen porukka syntyi.

Voimien yhdistäminen madaltaa kynnystä . ”Voimme jakaa myyntipäivät ja vuokran”, jokiå designin puheenjohtajana toimiva Jaana kuvaa etuja.Teksti ja kuvat: Leena Kultanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti