tiistai 4. kesäkuuta 2013

Lempidesignille oli tilausta

”Olen aina ollut kiinnostunut sisustussuunnittelusta. Tein jo pienenä tarkan pohjapiirroksen omasta huoneestani”, kertoo Elina Nykvist, nuorin jokiå designin seitsikosta.

Vuosien varrella hänen näkökulmansa on siirtynyt syvemmälle tuotesuunnitteluun. Tähtäimessä ovat huonekalut ja valaisimet, jotka ovat jo pitkään olleet intohimona. ”Ennen pitkää nekin toteutuvat”, hän sanoo.

”Tyylini on modernin harmoninen. Sellaisia tuotteita ei juurikaan Suomesta löydy”, Elina painottaa ja sanoo oman tyylinsä olevan romanttisen ja kylmän modernin välimaastossa.

Tuotteeni ovat jatkuvan kehittelyn alla, Elina Nykvist sanoo.

Käytettävyys tärkeää

”Kiinnitän ulkoasun ohella huomiota tuotteiden käytettävyyteen ja pitkäkestoisuuteen.”

Tekstiilien materiaalina pellava on hänen mukaansa ylivoimainen. Sitä täydentää Verso-tyynyissä mohairvilla.

”Kokonaisvaltainen esteettisyys on tärkeää, tavaroiden täytyy myös tuntua ja tuoksua”, Elina korostaa.

Sisustusompelun opintojaan hän kiittää käytännöllisten tekniikoiden oppimisesta ja materiaalien syvällistä tuntemuksesta. Molemmista on hyötyä tuotteiden jatkuvassa kehittelyssä.

Lempidesignin patalaput ovat tästä hyvä esimerkki.

”Pellavaisten patalappujen sisällä on lämpökäsiteltyä huopaa. Se pysyy paikoillaan pesussa ja tekee patalapusta miellyttävän ohuen ja kuitenkin suojaavan.”


Yritystoiminta imaisi mukaansa

Lempidesign sai alkunsa 2012, kun Elina Nykvist perusti yrityksen sisustusompelun tilaustöitä varten. Potkua sille antoivat luovan alan tekijöille suunnattu yrittäjyyskoulutus.

”Koulun penkille vanhempainlomalta palattuani meninkin saman tien messuille”, hän naurahtaa.

Hänen tuotteitaan on myynnissä suomalaisten kauppojen ohella kansainvälisessä käsityöläisten tuotteita myyvässä Etsy-verkkokaupassa.

Teksti ja kuva: Leena Kultanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti