maanantai 9. kesäkuuta 2014

Keinutuolin uudet vaatteet

Porvoolaisen Colmion puhdaslinjaiset, modernit keinutuolit pukeutuvat kesäkuussa uuteen asuun. Jokiå designin taidekäsityöläiset ovat luoneet niille uuden ajan keinutuolinmatot hyvin erilaisista materiaaleista.

Joen rannalla - By the River -näyttelyyn osallistuvat Jokiå designista Outi Karikivi, Kati Taivalantti, Teija Marjamaa, Jaana Pajuniemi, Riitta Peteri ja Leena Kultanen sekä Colmiosta Päivi Mikola. 

Heidän työnsä jatkavat Colmion keinutuolien tarinaa.

Lasi- ja hopeatöistään tunnetun Teija Marjamaan tuolin päällys on tehty lasimosaiikkitekniikalla. Siihen on käytetty vuosien varrella epäonnistuneita lasikoruja, jotka on sulatettu yhteen useaksi kerrokseksi. Niiden sisällä olevat kuviot ovat hopeaa.

Teija Marjamaa

Risainaukseen erikoistunut Outi Karikivi on myös hyödyntänyt muissa töissään kertynyttä materiaalia. Villaneuleiden värien ja kuosien rikkaus on saanut hänet säilyttämään tilkkuset, jotka nyt ovat löytäneet paikkansa keinutuolinmatossa.

Leena Kultasen keinutuolinmatto yhdistää käsintehdyn nepalilaisen lokta-paperin ja porvoolaisen järviruo’on oljen. 

Leena Kultanen

Keramiikka-artesaani Kati Taivalantti puolestaan kierrättää matossaan nahkapaloja ja Päivi Mikolan työ on perinteinen villaryijy.

Näyttely on avoinna vanhassa Porvoossa Colmio-galleriassa 13.6. - 13.7.2014 osoitteessa Jokikatu 20 (sisäpiha). Galleria on avoinna ke-pe klo 11 - 17, la-su klo 12 - 16. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti